60 Riddles for Your Kids

0
209
Excited little boy laughing

Kids of all ages can enjoy riddles. It’s a great way to bond as a family and encourage your little ones to think outside the box. Kiddos are naturally good at problem-solving and practicing critical thinking is great for brain development. Riddles for kids are a great way to achieve this.

You can make it a contest and keep score for children who are motivated by competition, or just enjoy the time spent together talking. After you’ve been telling riddles for a while, the kids might even start making up their own and try to stump you! 

Below is a list of 60 great riddles for kids that are Twin Cities Kids Club-approved. They are sure to get laughs – and perhaps lots of puzzled faces – at your next family dinner or road trip. 

young girl and father laughing

  1. RIDDLE: What does a cat have that no other animal has? SOLUTION: Kittens.
  2. RIDDLE: What has two heads, four eyes, six legs, and a tail? SOLUTION: A cowboy riding his horse.
  3. RIDDLE: What always sleeps with its shoes on? SOLUTION: A Horse.
  4. RIDDLE: What is as big as an elephant, but weighs nothing at all? SOLUTION: The shadow of an elephant.
  5. RIDDLE: How far can a fox run into the woods? SOLUTION: Only halfway, otherwise it would be running out of the woods!
  6. RIDDLE: What has hands but can’t clap? SOLUTION: A clock. 
  7. RIDDLE: What has to be broken before you can use it? SOLUTION: An egg.
  8. RIDDLE: If two’s company, and three’s a crowd, what are four and five? SOLUTION: Nine!
  9. RIDDLE: What goes up but never comes back down? SOLUTION: Your age!
  10. RIDDLE: What five-letter word becomes shorter when you add two letters to it? SOLUTION: Shorter. (Short + ‘er’)
  11. RIDDLE: What begins with T, finishes with T, and has T in it? SOLUTION: A teapot.
  12. RIDDLE: What word is spelled wrong in every dictionary? SOLUTION: Wrong.
  13. RIDDLE: What begins with an E but only has one letter? SOLUTION: An envelope.
  14. RIDDLE: What can honk without a horn? SOLUTION: A goose.
  15. RIDDLE: What has a horn but does not honk? SOLUTION: A rhinoceros.
  16. RIDDLE: What is the greatest worldwide use of cowhide? SOLUTION: To cover cows.
  17. RIDDLE: What two keys can’t open any doors? SOLUTION: A donkey and a monkey.
  18. RIDDLE: What has four eyes but can’t see? SOLUTION: Mississippi. 
  19. RIDDLE: Where does success come before work? SOLUTION: The dictionary.little boy covering eyes and laughing
  20. RIDDLE: What travels around the world but stays in one spot? SOLUTION: A stamp.
  21. RIDDLE: What is full of holes but still holds water? SOLUTION: A sponge.
  22. RIDDLE: When things go wrong, what can you always count on? SOLUTION: Your fingers.
  23. RIDDLE: Where can you find cities, towns, shops, and streets but no people? SOLUTION: A map.
  24. RIDDLE: What’s black and white and blue? SOLUTION: A sad zebra.
  25. RIDDLE: What has a face and two hands but no arms or legs? SOLUTION: A clock!
  26. RIDDLE: What is the easiest way to double your money? SOLUTION: Put it in front of the mirror of course!
  27. RIDDLE: What has a thumb and four fingers but is not alive? SOLUTION: A glove.
  28. RIDDLE: What has to be broken before you can use it? SOLUTION: An egg.
  29. RIDDLE: What has a neck but no head? SOLUTION: A bottle.
  30. RIDDLE: What gets wetter as it dries? SOLUTION:  A towel.
  31. RIDDLE: What goes up and doesn’t come back down? SOLUTION:  Your age.
  32. RIDDLE: What belongs to you but is used more by others? SOLUTION:  Your name.
  33. RIDDLE: Everyone has it and no one can lose it, what is it? SOLUTION:  A shadow.
  34. RIDDLE: It’s been around for millions of years, but it’s no more than a month old. What is it? SOLUTION: The moon.
  35. RIDDLE: What do you throw out when you want to use it, but take in when you don’t want to use it? SOLUTION: An anchor.
  36. RIDDLE: What has four legs up, four legs down, soft in the middle, Hard all around. SOLUTION: A bed. 
  37. RIDDLE: I am so simple, that I can only point yet I guide explorers all over the world. What am I? SOLUTION: A compass. 
  38. RIDDLE: Light as a feather, there’s nothing in it, but the strongest man can’t hold it much more than a minute. What am I?  SOLUTION: Breath.
  39. RIDDLE: If you feed it, it lives, If you water it-it dies! What is it? SOLUTION: A fire.
  40. RIDDLE: What has legs but cannot walk? SOLUTION: A tabledad and daughter talking and smiling
  41. RIDDLE: What has teeth but cannot bite? SOLUTION: A comb
  42. RIDDLE: Why are ghosts bad liars? SOLUTION: Because you can see right through them.
  43. RIDDLE: Imagine you’re in a room that is filling with water. There are no windows or doors. How do you get out? SOLUTION: Stop imagining!
  44. RIDDLE: What two things can you never eat for breakfast? ANSWER: Lunch and dinner!
  45. RIDDLE: Why do bees hum? ANSWER: Because they don’t know the words.
  46. RIDDLE: If you throw a blue stone into the Red Sea, what will it become? SOLUTION: Wet.
  47. RIDDLE: Why did Mickey Mouse go to Outer Space? SOLUTION: He wanted to visit Pluto.
  48. RIDDLE: What do you call a fairy that hasn’t taken a bath? SOLUTION: Stinker Bell.
  49. RIDDLE: What did the beach say when the tide came in? SOLUTION: Long time, no sea.
  50. RIDDLE: Mr. Blue lives in the blue house, Mr. Yellow lives in the yellow house, and Mr. Black lives in the black house. Who lives in the white house? SOLUTION: The President.
  51. RIDDLE: What did the baseball glove say to the ball? SOLUTION: Catch you later.
  52. RIDDLE: You will buy me to eat but never eat me. What am I? SOLUTION: A plate.
  53. RIDDLE: What do you call it when your parachute doesn’t open? SOLUTION: Jumping to a conclusion.
  54. RIDDLE: You can you serve it, but never eat it? What is it? SOLUTION: A tennis ball (or a volleyball!)
  55. RIDDLE: How do oceans say hello to each other? SOLUTION: They wave!
  56. RIDDLE: What can you catch but not throw? SOLUTION: A cold.
  57. RIDDLE: Which letter of the alphabet has the most water? SOLUTION: The C. 
  58. RIDDLE: What goes up and down but never moves? SOLUTION: The temperature.
  59. RIDDLE: What starts with a P, ends with an E and has thousands of letters? SOLUTION: The post office.
  60. RIDDLE: I have wings and I have a tail, across the sky is where I sail. Yet I have no eyes, ears or mouth, and I bob randomly from north to south. What am I? SOLUTION: A kite.

mom and daughter talking together

We hope you enjoy sharing these riddles for kids with the kiddos in your life. 

Join Twin Cities Kids Clubs for more great activities, as well as games, advice, and ideas to keep your kids happy, healthy, and entertained.

SHARE
Previous articleNot Just Morning Cartoons… PBS Kids Shows
Next articleFun in the Sun in the Twin Cities: Pools Near You
Founded in 2015, Twin Cities Kids Club is your online source for money saving discounts that families on a budget can use at exclusive local children’s events. If you live in the Minneapolis-St. Paul and surrounding area and you are looking for the best deals on family fun, Twin Cities Kids Club is the place for you. We have all of the family entertainment deals, news and events you can handle and we are passionate about connecting Twin Cities families with local businesses for fun and entertainment. Join Twin Cities Kids Club now and stay on top of Twin Cities family fun today.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.